5 gaveideer til aktive børn

5 gaveideer til aktive børn

Aktive børn kan sjældent spises af med gaver der kræver at de sidder stille og hvor der i deres verden sker alt for lidt. Men hvad kan man give særdeles aktive børn i gave? Det kan du få nogle bud på i denne artikel.

Jo mindre børnene er, des mindre forskel er der også ofte på drenge og piger. Men fra 3 års alderen og opefter, begynder forskellene ofte af vise sig. Der er selvfølgelig altid undtagelser på denne generalisering, men det er nok oftest drenge, der ryger i kategorien aktive børn.

Hvad er aktive børn?

For generationer siden var alle børn aktive, så hvad er aktive børn i dag? Er det børn der altid ønsker at være ude? Er det børn med ekstra meget krudt i rumpetten?

Vi definerer aktive børn, som børn der ikke har nemt ved at sidde stille under leg og under fri samvær med andre børn og voksne – og det kan både være inde og ude.

Hvordan finder man så gode gaver til aktive børn der både kan lide at være ude og inde? Måske kan du bruge en af nedenstående gaveideer. Alternativt, så kan du finde yderligere inspiration til gode gaver til børn her.

5 gaver aktive børn vil elske

Nedenstående gaver er oplagte at give til aktive børn i forskellige aldre.

  • Gåbil – Det er den perfekte gave til børn på 1-2 år, som endnu er for lille til at køre på noget der har pedaler, men som sagtens kan have en fest med at bruge benene til at sætte af med på bilen og give den fremdrift. Der findes et hav af den slags køretøjer som også både kan bruges inde og ude, og det er ofte noget både drenge og piger elsker at køre på. Især på steder hvor der er god plads. F.eks. på en stor terrasse, i en stor stue eller lignende.
  • Pedaltraktor – I næste fase når barnet er 2,5 – 5 år kan både drenge og piger køre på pedalkøretøjer, som findes i forskellige størrelser. En pedaltraktor giver anledning til mange timers leg. Både alene og sammen med andre børn. Børnene kan brænde en masse krudt af på disse køretøjer og i denne alder elsker de også at lege landmand, hvilket tilbehør som vogn, tromler, plov og meget andet også giver god mulighed for.
  • Balancebræt – Et balancebræt er en gave der både gør det muligt at have det sjovt og få en række udfordringer på én gang. Og så kan den både bruges ude og inde. Det kræver blot lidt plads hele vejen rundt om balancebrættet når det bruges. Det er en spændende udfordring for mange børn, og noget der naturligt også udvikler både balance og motorik.
  • Trampolin – En havetrampolin er også uden tvivl lykken for de børn der elsker at hoppe, falde, slå kolbøtter og i det hele taget bare bevæge sig. Både drenge og piger helt ned til 2 års alderen kan få noget ud af en god trampolin. Og det er en fantastisk måde for børnene at bruge energi på.
  • Oplevelser – Den ultimative gave til aktive børn kunne være helt specielle oplevelser, som f.eks. klatring, en tur i en robåd, en fisketur, en cykeltur, bridgewalking, subsurfing, en kanotur, kokkeskole og meget andet. Gode oplevelser der kan få de fleste børn til at sidde stille for en stund kunne også være en koncert, en biograftur eller en god middag på en cafe.
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *