Det skal du huske på kør selv skiferie

Det skal du huske på kør selv skiferie

Elsker du at stå på ski? Eller ønsker du at prøve det for første gang, men ved ikke helt, hvad der er den bedste måde at rejse på? Der er forskellige muligheder for at rejse til en skidestination. Du kan tage et fly, en bus eller bilen.

Læs med her, og find ud af fordelene ved en kør selv skiferie, og hvad du skal huske.

Hvorfor vælge en kør selv skiferie?

En kør selv skiferie er ikke bare den ferieform, der giver dig mest fleksibilitet og frihed, det er faktisk også den billigste måde at rejse til en skidestination på.

Tager du bilen, får du frihed til selv at styre slagets gang. Du og dine medrejsende bestemmer selv, hvornår I holder en pause, hvornår I har lyst til noget mad eller hvornår I bare har lyst til at få lidt frisk luft. I er med andre ord selv herre over turen, og der er plads til at være spontan, hvis I pludselig får lyst til at tage en overnatning på et spændende hotel ned langs Europa.

Bilen giver ikke bare en frihed, når I kører på skiferie, men også når I kommer frem til jeres destination. Her kan I tage bilen på udflugter, hvis I vil se natur eller bare prøve at stå på ski i et andet skiområde. Med bilen får I yderligere den fleksibilitet, at I selv bestemmer, om I pludselig vil rejse hjem en halv dag tidligere eller senere. Det kan du ikke, hvis du har et fly eller en bus, du skal nå.

Samtidig er det billigere for en gruppe på tre-fire personer at tage en kør selv skiferie, da prisen for én person med fly hurtigt bliver dyrt for alle personer ud over prisen for hotel og liftkort. Og så er du endda fri for at kedes med den lange transfertid fra lufthavnen til de mange skiområder.

Hvor lang tid tager køreturen?

Hvor lang tid køreturen tager, afhænger naturligvis af din skidestination, trafik og ophold undervejs. En god tommelfingerregel er, at de fleste, populære områder i Alperne kan kortlægges i bil på cirka 15 timer, mens en tur til de norske fjelde tager omkring ni timer.

I skal gøre op med jer selv, om I kan tage turen i én strækning. Det vil sige uden overnatninger. Det kommer meget an på, om I er vant til at køre på store motorveje, og ikke mindst jeres erfaring med nattekørsel. Er I flere i rejsegruppen, der har prøvet det flere gange, kan I sagtens tage turen ud i ét.

Vil I alligevel overnatte på turen derned, er der gode muligheder for at tage en overnatning på de mange hoteller ned langs motorvejene, selvom de ofte gør rejsen dyrere. Bliver det nødvendigt med en overnatning, er det en god idé at søge lidt væk fra motorvejen og finde et billigere alternativ.

Gør bilen køreklar til skitur

Men hvordan forbereder du dig så til en kør selv skiferie? Dit vigtigste transportmiddel er naturligvis bilen, og derfor skal den gøres klar til en tur mod sneklædte bjergtoppe.

Det er en lang køretur, bilen skal ud på, og derfor bør I foretage et mindre serviceeftersyn, før I begiver jer afsted. På ruten kommer I formentlig forbi landskaber med risiko for meget regn og slud – og så er det vigtigt, at der er rigeligt med sprinklervæske på bilen. Sørg desuden for at tjekke olien inden afrejse.

Når bilen pakkes, så gør det med omtanke. Læg de tungeste genstande nederst og de ting, I får brug for på vejen, øverst. Derudover bør I undgå at have for mange løse bøger, iPads eller andet til at ligge i bilen, som kan blive farlige under en hård opbremsning. Hvis I har et net til bagagerummet, vil det være den mest optimale løsning.

Det er desuden en god idé at have snekæder med, hvis uheldet er ude og I ender på et bjerg med meget sne. Har I ikke en snekæde med, risikerer I at få en stor bøde, blandt andet i Italien og Østrig, hvor det er lovpligtigt at have en kæde med.

Det var de vigtigste ting at huske på en kør selv skiferie – god fornøjelse.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *