Du kan sejle i kajak uanset farvand og erfaring

Du kan sejle i kajak uanset farvand og erfaring

Sund fornuft er blandt det vigtigste (foto eventyrsport.dk)
Sund fornuft er blandt det vigtigste (foto eventyrsport.dk)

Når du sidder ved bugten på din ferie i Aarhus, i verden, i København, på Færøerne, hvor end du opholder dig, ser du formentlig en række kajakker komme sejlene forbi af og til. Og det er ikke engang så mærkeligt, det er nemlig blevet mere og mere almindeligt at sejle i kajak. Det er blevet nemmere og nemmere at styre bådene, der er flere, som er blevet guides og der er flere, som har fået øjnene op for kajaksporten.

Så hvorfor ikke selv kaste sig ud i det? Og hvorfor ikke vælge den kajak, der passer præcis til dine behov, hvis du allerede er i gang med sporten?

Man behøver ikke være kajak- eller naturlivsekspert for at kunne sejle i kajak. Det er noget, de fleste kan give sig i kast med. Ens niveau er det eneste der sætter grænser for, hvor det er forsvarligt at sejle ud.

Som nybegynder er det en god ide at holde sig i roligt vand. Når man bliver mere erfaren, kan man bevæge sig ud på strømfyldte floder med små fald eller på åbent hav.

En dobbeltkajak til jer begge

Man skulle måske ikke tro det, men kajakker findes i mange afarter. Nogle er tilegnet meget kolde farvande, andre er tilpasset søer, andre åbne hav. Der findes speciallavede, og så findes der klassiske modeller, der passer til brede målgrupper.

Uanset hvilken du har brug for, kan du få stillet dine behov. En god mulighed er også at vælge en, hvor der er plads til to i. I sidder godt nok ikke ved siden af hinanden, men der er i stedet to siddehuller, og så er den lidt længere. Dette er en god model for dem, der holder af at arbejde sammen og opleve hyggelige ting på helt tæt hold med hinanden.

Se udvalget af kajakker her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *