løbetøj

Find det løbetøj som imødekommer dine behov

Find det løbetøj som imødekommer dine behov

Når man har truffet beslutningen om, at man vil starte med at løbe, har man samtidig truffet beslutningen om at leve et sundere liv. Et sundere liv indebærer nemlig regelmæssig motion og herunder konditionstræning. Hertil er løb et hensigtsmæssigt valg. Der er rigtig mange mennesker, som løber på daglig basis og det er på den måde meget populært. Dette kan der naturligvis være flere årsager til. Men en af grundene er da, at løb er en hensigtsmæssig og praktisk sport, da alle kan være med og at man kan løbe hvornår og hvor som helst. Det eneste man har behov for er sit løbetøj. Og når det kommer til løbetøj, er der naturligvis hertil nogle overvejelser som du må gøre dig. Først og fremmest skal du have for øje, at finde det mest hensigtsmæssige løbetøj, i den forstand at dit løbetøj skal passe til dig og på den måde imødekommer dine personlige behov

Sådan finder du noget hensigtsmæssigt løbetøj

Det mest hensigtsmæssige løbetøj, er altså det løbetøj som imødekommer dine behov. Det kan hertil være en god idé, at prøve sig frem med sit løbetøj, hvis man aldrig har haft noget løbetøj på før. Hertil kan du yderligere få hjælp i diverse sportsforretninger, som kan vejlede dig i hvad du eventuelt skal gå efter. Der findes hertil meget forskelligt løbetøj. Og der er naturligvis forskel på, hvad en nybegynder skal have og hvad en mere erfaren løber skal have. Men grundstene i et godt løbetøj, er typisk et par gode løbesokker samt undertøj og et par løbeshorts eller tights og en sved absorberende overdel. Dette er de grundlægende elementer, som de fleste benytter sig af, når de skal vælge løbetøj. Men som sagt er det vigtigt, at huske på, at vi er alle sammen forskellige og derfor fungerer din partners løbetøj ikke nødvendigvis for dig. Det mest hensigtsmæssigt løbetøj er altså det løbetøj, som imødekommer dine personlige behov.

running photo

Kom i gang med at løbe med noget lækkert løbetøj

Det bliver koldere og koldere uden for og samtidig også mørkere og mørkere. Dagene bliver kortere, og efteråret byder på både blæst, regn og måske en smule sne. Ikke just de bedste motivations faktorer for at få gang i en god løberutine. Det er noget nemmere om foråret, hvor det er lyst, og man måske kan få lidt sol på sine ture. Men vi har jo godt af at komme ud og få rørt kroppen. Og at løbe er en god måde at få rørt kroppen på. Du får gang i mange af kroppens muskler, og samtidig træner du vejrtrækningen og får bedre kondition. Samtidig får vi mere energi, når vi bevæger sig, og det har vi brug for her i efteråret. Og lige præcis udendørs løb har også den ekstra bonus, at du får noget frisk lift – også om efteråret og vinteren.

Så ingen dårlige undskyldninger for ikke at komme af sted. Du skal bare have fat i noget godt påklædning. Her får du de bedste ideer til vinterens løbeudstyr.

Vinter løbetøj skal være varmt og åndbart

Først og fremmest skal du have et par lange varme løbebukser. De skal være åndbare og sidde stramt til benene. Du kan få nogle med et tyndt for i, som kan holde dig varm også i frostgrader. Herudover skal du have en langærmet trøje på – f.eks. en svedundertrøje. Herudover kan du have en lidt tykkere trøje på, som stadigvæk skal være åndbar. Yderst tager du en vind løbejakke på, som kan lynes helt op i halsen. På den måde holder du vinden ude og varmen inde. Et par løbehandsker og et løbepandebånd kan også være en rigtig god ide på en dag med frost.

Guide: Løbetøj til al slags vejr

Der findes ikke noget så forfriskende som at tage en løbetur rundt om boligblokken eller længere væk. Bare smide sko eller sandaler og få pulsen op! En god skov i nærheden, en mark eller en allerede færdiglavet løberute. Det er så skønt at få vinde i håret, få kroppen rørt og kun at skulle tænke på at sætte den ene fod foran den anden. Men… Men, men, men… Det er det bare kun, hvis du har det rigtige løbetøj på. Du kan score dig en rigtig træls omgang forkølelse eller influenza, hvis du ikke er ordenligt klædt på. Så det er godt at finde noget løbetøj, der kan passe til lidt af hvert.

løbetøj

”Du danske sommer, jeg elsker dig…”

Du kender sikkert godt sangen, og måske har du også tænkt, at det måske ikke altid er tilfældet. For det er ikke nemt at regne med vejret i Danmark. Men så meget desto vigtigere er det, at du sørger for at købe noget løbetøj, der kan holde til lidt af hvert.

  • Lag på lag
    Det var måske en kikser i halvfemsermoden med mange lag oven på hinanden. Men det holder ved, når det kommer til løbetøj. For at kunne matche det skiftende vejr, er det nemlig en god idé at kunne tage nogle lag af, hvis du får brug for det. Og så tage dem på igen, hvis du begynder at fryse.
  • Beskyt dig mod kulden
    Der er jo ingen verdens grund til, at du skal få dig en gang influenza på halsen. Så sørg for at købe nogle løbehandsker og en hue, så du kan stå i mod, når temperaturen daler.
  • Sokker er et og alt
    Løbetøj er ingenting uden de rigtige sokker. Du er jo lidt afhængig af, at dine fødder har det godt, og derfor skal de forkæles med sokker af god kvalitet. Vær omhyggelig. Vælg nogle i den helt rigtige størrelse, som ikke folder. Ellers kan du risikere at få vabler af dine sportslige udskejelser.

Find løbetøjet til foråret

Nu har vinteren efterhånden smidt håndklædet i ringen, og givet op. Solen kommer frem, det bliver varmere og snart vil vi kunne være ude hele dagen. Men lige præcis denne tid er svær at finde det rigtige løbetøj i. Når du løber skifter du hurtigt mellem at være varm og kold, og specielt i en tid, hvor man hurtigt bliver forvirret af de skiftende temperaturer, er det svært at finde ud af, hvor meget tøj man skal have på.

Lag-på-lag

Det altid gode råd, når det handler om løbetøj er, at gå efter lag-på-lag-princippet. Her kan du nemlig selv justere, hvor meget tøj du har brug for, og du kan bare tage noget af, hvis du har det for varmt. Det inderste lag skal bestå af svedtransporterende tøj, som sidder tæt til kroppen og ud over det, kan du have et vindtæt sæt. Hvis det stadig er for koldt, kan du også have en fleecetrøje på indenunder din vindtætte jakke. På hovedet kan du, afhængig af vejret, have et pandebånd på. Drop huen – 80 % af kropsvarmen kommer ud gennem hovedet, så det skal ikke være helt dækket. Hvis du fryser fingrene, kan du også sagtens have et par handsker på, men lade være med at bruge dine vinterhandsker – det bliver hurtigt for varmt. Sørg desuden for at have nogle sokker på, der sidder tæt til foden, så du ikke få vabler.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *