Klatreudstyr – en sikker line til dit adrenalinrush

Klatreudstyr – en sikker line til dit adrenalinrush

Husk de sikre klatresko! (Foto Eventyrsport.dk)
Husk de sikre klatresko! (Foto Eventyrsport.dk)

Nogle vil gå på line 65 meter over jorden. Andre vil springe i faldskærm fra fire kilometers højde. Jo farligere, jo bedre. Sådan er det blevet blandt mange sportsudøvere de seneste år. Eller nej, det har måske altid været det. Al sport kan nemlig være farligt, hvis man ikke har det rigtige udstyr til at udføre sporten korrekt. Det kan være lige fra de rigtige sko til en skruekrabin, når du klatrer. Og især under klatring er det vigtigt at have udstyret på plads.

Gode råd til valg af klatreudstyr

Det er vigtigt med en hjelm, når du skal klatre. Der kan falde en sten ned fra oven eller andet, der kan skade dig, når du begiver dig op i bjergene. Dog er der mange, der vælger at klatre uden, men det er en dum ide, hvis du er nybegynder.
Så skal du have det rigtige fodtøj – klatresko. Skoene afhænger helt af, hvor du skal klatre henne. Er det små korte ruter, er det godt, hvis skoene er små, så du kan mærke, hvor du træder henne. Skal du derimod ud på en længere rute, skal du have et par klatresko, som du kan holde ud at have på en hel dag. Det er derfor set før, at de erfarne har flere par sko med, når de klatrer.
Til sidst er det nødvendigt med reb og rebremser. Som ordet lyder, skal rebbremser bremse et fald hurtigst muligt. Rebbremser er en livline, når du klatrer, så få endelig rigelig med vejledning, inden du køber.

Interesseret i klatring? Se et udvalg af klatreudstyr her!

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *