soveposer

Køb dine soveposer i god kvalitet

Køb dine soveposer i god kvalitet

En sovepose er ikke en genstand, som man ikke umiddelbart tænker på at bruge mange penge på. For de færreste er soveposen en, som man ikke bruger ret ofte, og når man går, så er det ikke ret længe ad gangen. Når almindelige mennesker tænker på soveposer, der kan holde til polarklima, så kan det fremstå for dem, at det kun er adventure-folk, som kommer til at bruge disse. Og det er tildels også rigtig, men der er flere fordele ved at investere i en sovepose, der kan holde til det samme eller har den samme kvalitet, som den sove adventure-folk har.

Få det helt maksimale ud af en holdbar sovepose

Hvis du skal bruge din sovepose til camping eller andet sjov i sommeren, så er det ikke sikkert, at du vurderer, at den skal kunne holde til flere minusgrader, men der er faktisk fordele ved de soveposer, der kan. De fleste af disse soveposer er ekstra isolere. Det gælder især ved fødder og hovedet. Selvom det ikke er koldt eller regner ned i teltet, bestemmer du ikke over dine fødder om natten, og de kan godt ramme mod teltets dug, der kan være vådt på grund af duggen om natten. Det kan også blive koldere om natten, end du lige regner med, selvom det er sommer, og derfor er det godt at have en sovepose, der er isoleret i to lag, så der ikke kommer kulde ind til dig igennem syningerne. Soveposer, der er isoleret godt, er ofte lavet i bedre kvalitet, og kan derfor følge dig igennem det meste af livet.

Ejer du en sovepose? Nej? Så er det måske på tide at anskaffe sig en. Det er nemlig én af de ting, vi alle sammen mere eller mindre er garanteret at skulle bruge på et tidspunkt i vores liv, men som kun de færreste af os har liggende. Og det er træls at opdage i sidste sekund.

Hvis du er forældre til børn i skolealderen, er det fx helt oplagt at anskaffe en sovepose. For barnet skal med garanti bruge den i løbet af sin skoletid – og højst sandsynligt allerede inden for det første år på skolebænken. De fleste skoler har nemlig tradition for at tage på hyttetur en gang årligt, og der er det altså bare mest praktisk at kunne sende en sovepose med dem.

sovepose

Flere forsøger sig med at pakke en dyne i sæk. Lad vær’ med det. Det er ikke kun nærmest umuligt for en 1. klasser at bære sådan en, det er også lidt mindre hyggeligt end en sovepose, som størstedelen af de resterende kammerater med garanti skal overnatte i. Hvis du lige forsøger at genkalde dig egne hytteture, vil du måske også kunne erindre, at der var noget helt specielt over at ligge pakket godt og grundigt ind i en sovepose og fortælle spøgelseshistorier til langt ud på natten. Ak ja, det var tider. For ikke at tale om sækkeløb i soveposerne.

Når børnene bliver ældre, er du næsten også garanteret, at de – før eller siden – får lyst til at prøve en dansk festival, når den er allerbedst. Og også her er soveposen et uundværligt unde.

Ligeledes er jordomrejser med rygpakning ekstremt populære blandt nyudklækkede studenter, og en sådan kan man heller ikke tage på uden en sovepose.

Der er derfor alle mulige grunde til at få købt en sovepose, så I ikke pludselig står og mangler. Særligt nu, hvor der stadig er udsalg flere steder og dermed gode besparelser at hente.

Soveposer skal tilpasse sig kroppens temperatur

Mange forbinder ikke ligefrem en sovepose med velvære og komfort. Det er måske bare et nødvendigt og praktisk onde under rejser rundt til venner og bekendte eller overnatninger i det fri. Men sådan behøver det slet ikke være. Din sovepose kan sagtens konkurrere med dynen derhjemme. Det handler bare om at finde den helt rigtige. Her er det særligt vigtigt at finde en, der tilpasser sig både din egen temperatur og temperaturen rundt om soveposen. Der er ikke noget værre, end en sovepose, der føles som plastik omkring din krop og får dig til at svede tran. Eller på den anden side: en sovepose, der ikke kan holde på varmen, så du ligger og klaprer tænder natten lang. De fleste mennesker vil komme ud for, at deres sovepose skal bruges til mange forskellige formål og temperaturer. Derfor giver det også rigtig god mening at finde en sovepose, der kan bruges, både når det er rigtigt koldt eller lidt varmere.

soveposer

Soveposer skal være lette at transportere

Selvom din nye sovepose gerne skal være lige så komfortabel som din dyne derhjemme, skal den helst være meget lettere at transportere. Selve ideén med en sovepose er, at den skal være let at have med i bagagen, når du er på farten. Men det er altså ikke altid nødvendigvis en selvfølge. Det kan nemlig være svært at kombinere både komfort, kvalitet og mobilitet i én og samme sovepose. Men fortvivl ikke. Så længe du sørger for at sætte dig godt ind i sagerne og får en ordentlig vejledning kan du med sikkerhed finde en sovepose, der passer til dine behov. Det er der nemlig mange kvalitetsmærker, der mestrer til fulde.

Se turen fra soveposen

Du vågner ved lyden af regnens trommen på teltets tag. Du ligger ude midt i naturen og har gået mange kilometer de sidste dage. Indtil nu har det været strålende solskin, og du er gået mellem fuglefløjt og andre sommerlyde sammen med din kæreste. Men der er stadig et stykke vej til jeres mål på toppen af fjeldet. Havde du været alene på turen havde dette vejrskifte gjort dig vred og irriteret. Men denne gang gør det ikke så meget. Det er faktisk hyggeligt at skulle blive liggende her. For i teltet er der rart og hyggeligt. Og din sovepose er tør og varm.

En god sovepose giver en god tur

Selvom man satser på en udelukkende solbeskinnet vandretur i sommerferien, kan det hænde, at vejret skifter, og at man bliver mødt med masser af regn og midlertidig kulde. Navnlig hvis man vandrer i Skandinavien. Derfor er det en god ide at anskaffe sig en sovepose af god kvalitet, som kan klare mosten. Den skal især være vandafvisende og kunne regulere de skiftende temperaturer. Når varmen stiger skal den kunne transporterer fugt og sved væk, og omvendt skal den kunne holde på varmen, når det bliver koldt, vådt og klamt. En dårlig sovepose ødelægger ikke bare nattesøvnen, men også helbredet og den planlagte tur.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *