skiferie

Skiferien bliver en bedre oplevelse med det rigtige skitøj

Skiferien bliver en bedre oplevelse med det rigtige skitøj

For mange danskere er dét at tage på skiferie en årlig rutine, som helst skal vedligeholdes. Men når man skal afsted for at stå på ski, så kræver det også, at man har investeret i den rigtige påklædning til formålet. Hvert år får mange mennesker skår i glæden ved deres skiferier, fordi de ikke har sørget for at tjekke hele listen af påkrævet skitøj af. Derfor vil vi dette indlæg have fokus på denne problemstilling og forsøge at give nogle bud på nogle løsninger.

Det komplette sæt skitøj

Der er flere elementer at tage hensyn til, når man skal klæde sig godt på på skiferien. Først og fremmest skal man nok tænke på skijakken som den del af sit skitøj, der har den største rolle. Det er jakken, der holder kroppen varm, og som beskytter den mod fugt. En skijakke skal kombineres med et par gode skibukser, gerne med lange underbukser inden under, for virkelig at give den nødvendige varme og komfort. Samtidig skal disse store dele også være bevægelige og smidige, så man ikke føler, at de hindrer ens skiløb.

Herefter består et sæt skitøj af en masse mindre ting, som allesammen har en vigtig rolle i puslespillet. Det tæller skiundertøj, skivanter, hjelmhue, skihjelm, skibriller og skistrømper. Grunden til, at man kan sætte ‘ski’ foran alle disse ting, er, at man faktisk kan finde udgaver af dem, som udelukkende er beregnet til skiløb. Hvis man gerne vil have mest muligt ud af sin skiferie, så skal man selvfølgelig prioritere at købe det bedst egnede udstyr til formålet.

Køb dit skitøj online og spar nemme penge!

Det er tydeligt, at der er mange ting at bruge penge på, når det kommer til skitøj. Derfor kan det også være en stor fordel at gøre brug af internettet til at shoppe tøjet, så man ikke ender ud med at betale alt for meget for det i en lokal butik.

skiing photo

Gode skihandsker er uundværlige på ferien

Hvert år når vinteren nærmer sig, er der én ting, rigtig mange forbinder med denne årstid – og det er skiferie. Når temperaturen udenfor falder, begynder mennesker over hele verden at glæde sig til at komme af sted på skiferie endnu engang. Det er nemlig en ferieform, mange holder fast i for enhver pris, når de først har været af sted en gang. Det er der såmænd heller ikke noget at sige til, for det er nemlig en enormt givende og sjov form for ferie. Det er ikke længere særlig attraktivt at bruge en hel uge på kanten af en pool. Naturligvis foretrækker nogle denne form for ferie, men der er sket et skift i feriedestinationer i løbet af de sidste år. For ferie i dag behøver ikke være ækvivalent med totalt afslapning og ingen strabadser. En skiferie kombinerer naturskønne omgivelser, udfordrende terræn med dejlig afslapning. For lige så hårdt det kan være at bruge en hel dag på ski, lige så dejligt kan det samtidig være at komme hjem og smide fødderne op.

Man føler, at man har udrettet noget, når man kommer hjem fra pisten

Det giver en hel unik følelse af velvære, når man kommer hjem med ømme ben og træt og mør i hele kroppen sætter sig ned med en kold øl efter en lang dag på bjerget. Det er netop dette, der trækker i så mange mennesker. For man føler, at man udretter noget og får brugt sin tid fornuftigt.

Gode skihandsker er uundværlige på ferien

Ligegyldigt hvor i verden man tager på skiferie, så er der en ting, man ikke kan klare sig uden, og det er et bare gode skihandsker. Det er alfa og omega, at man kan holde sine hænder varme og tørre. Ellers bliver en dejlig dag på bjerget hurtigt til en meget ubehagelig og kold oplevelse.

Skibukser behøver ikke være de dyreste på markedet

Det er så drønærgerligt, hvis du fryser blot efter et par timer på pisten. Det kan være, at du har glædet dig hele året til turen, og så sætter kulden og dit tøj en begrænsning for dig. Derfor er det en rigtig god ide at være godt forberedt med dit udstyr, inden du tager afsted. Det er dermed ikke sagt, at du skal fræse ned i din lokale sportsbutik og købe det dyreste, som du kan finde på hylderne. Det er der slet ikke grund til. Hvis du er nybegynder, så kan et par skibukser fra Føtex sagtens være et hit. Du skal dog ikke forvente, at de holder mere end en sæson. Så hvis du elsker ski og er helt bidt af det, så vil jeg råd dig til at investere i et par skibukser af rigtig god kvalitet. Det kommer dog ikke kun an på selve skibukserne.

Du skal have et lag under skibukserne

Det kan godt være, at skibukserne tager den værste kulde og den værste sne, men det er altså nødvendigt, at du bygger dit skitøj op af lag. Det gælder især til benene, da det oftest er her, at du kommer i berøring med den kolde sne. At bygge op af lag betyder, at du skal have et sæt godt skiundertøj nederst. Det skal være lavet af uld, så er du nemlig sikker på, at du ikke kommer til at fryse. Skiundertøjet holder nemlig på din egen kropsvarme, og skibukserne beskytter sig mod kulden udefra. På den måde holder du bedst varmen, når du suser ned af pisten.

skiing photo

Skitøj er vigtigt for en succesoplevelse

Skiløb er blevet en populær sport blandt danskerne, der gerne vil tæt på naturen og prøve kræfter med sig selv og de barske vejrforhold, mærke suset og koble hovedet fra samtidig. Skiløb er dog ikke noget at spøge med, netop fordi det forgår under barske forhold og på områder, hvor temperaturerne kan svinge meget og oftest er meget kolde. Her er det vigtigt, at du aldrig går ned på udstyr, og at du har det korrekte skitøj på. Der findes et hav af mærker, der laver skitøj, og det findes i mange forskellige prisklasser, men du må aldrig gå på kompromis med funktionaliteten, hvis du vil have en succesoplevelse, hvilket vil sige, at du ikke bliver påvirket negativt af din beklædning i hvert fald.

Køb funktionelt skitøj

Dit skitøj skal kunne en ting. Det skal holde dig varm, men det skal ikke holde dig for varm. Det skal holde dig tempereret hele dagen igennem, og det kræver noget af din beklædning. Du slider på det, og din krop får det varmt, mens temperaturerne er lave. Det er kompliceret. Køb tyndt skitøj, der ikke har meget andet end en winbreaker-funktion, da det er den kolde vind, der er din værste fjende. Ifør dig svedabsorberende skiundertøj under, der kan suge din sved, så du ikke bliver fugtig på kroppen. Køb altid skitøj med goretex, så du kan ånde igennem skallen. Mange jakker har også Recco-system, hvilket er et chip-system mange store skisportssteder benytter i tilfælde af laviner.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *