Spænd dine sandaler og tag på vandretur i Danmark eller udlandet

Spænd dine sandaler og tag på vandretur i Danmark eller udlandet

Tag på vandretur i sandaler(foto eventyrsport.dk)
Tag på vandretur i sandaler(foto eventyrsport.dk)

Det er flere gange blevet beskrevet, hvordan det er næsten terapeutisk for mennesket at gå med bare fødder. Det er det, vi er skabt til at gøre, og fornemmelsen af græs mellem tæerne er skøn. Det er dog ikke realistisk at vandre rundt på bare fodsåler i Danmark, men derfor er det alligevel rart at få luft til fødderne i sommervarmen. Det får du i et par gode sandaler.

Der er stor forskel på sandaler. Du kan få nogle billige i forskellige supermarkeder, men de holder som regel ikke så længe. Samtidig er det vigtigt at købe sko med en ordentlig sål, så du ikke udsætter din krop for de stød, den ellers får. Sandaler er altså et godt sted at bruge lidt ekstra penge på kvalitet. Til gengæld har du dine nye sandaler længe, hvis du passer på dem.

Hop i sandalerne og begiv dig på eventyr

Den danske natur er storslået at vandre i, og vores mange smukke skove og strande vil med garanti give dig en på opleveren. Hvis man ønsker at vandre i mere barsk natur, kan man krydse sundet og tage til Sverige eller Norge. Her vil terrænet typisk være mere stejlt, men du vil også opleve fænomener, du ikke støder på herhjemme – f.eks. bjerge og vandfald. Husk at forhøre dig om gode ruter forinden, så du finder en god og sikker en af slagsen.

De seneste år er flere og flere danskere også strømmet til den spanske Camino, der er en lang pilgrimsrute, der starter i Sydfrankrig. På ruten er man mere eller mindre alene med sig selv og kan lade tankerne flyve på langfart. Ruten er cirka 800 kilometer lang og meget smuk. Anbefalelsesværdigt – specielt til de lidt mere rutinerede vandrere, der er vant til at gå langt.

De lange ture, der er fysisk krævende, kræver selvsagt ordentligt fodtøj. Trods varmen har mange lukkede sko på, fordi de som regel er bedre til at vandre i. Begiver du dig ud på en kortere tur, kan du dog sagtens finde et par gode sandaler, der kan bære dig gennem turen.

Mangler du sandaler? Find dem her

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *